Eszteregnyei Sportegyesület

A futball a vérünkben van

Szezon végi statisztika

A 2014 évi őszi szezon utolsó mérkőzése után statisztikai adatokat szemléltünk meg.

Ezek az adatok mindenki számára nyilvánosak, megtalálhatóak a http://www.zalamlsz.hu honlapon. A 2013/2014 évi őszi szezont 78 kapott és 18 lőtt góllal zárta a csapat. A 2014/2015 évi őszt 54 kapott és 19 lőtt góllal. A kapott és a lőtt gólok aránya is megváltozott. Ebben a szezonban jelenleg a góllövő listán szerepel Szász Gábor 4 (39), Kercsmarics Szabolcs 2 (63), Gellai Imre 2(63), Idai Zoltán 2 (63), Kovácsevics Zsolt 2 (63), Wágner Dávid 2 (63), Varga Krisztián 1 (108), Szabadi Gábor 1 (108), és nem utolsósorban Korhán László 1 (108) góllal. (a zárójel a 108 listán elhelyezkedő helyezést mutatja).

De nem szabad elfelejtkezni azokról sem, akik a hátvédsorból előre dolgoznak Gyöngyösi Márk, Rodek Antal, Horváth Norbert, Tóbel Zoltán személyéről, és a kapusról Fekete Zsoltról, aki hátulról irányítja a csapatot. Továbbá Szilágyi László, Wilcsek Richárd, Marosán Zsolt és ifj. Burcsi János személyével lett teljes az Eszteregnye Sk. A fejlődés lassú folyamata elkezdődött, minden játékos hozzátette a saját személyét és tudását. Köszönhető ez az újonnan igazolt játékosoknak. Igaz nem első a csapat, de semmi nem lehetetlen. A másik nagyon fontos statisztikai adat, hogy a csapat 7 db sárgalapot gyűjtött össze az első 15 fordulóban. Tehát a Zala megye III. Dél legsportszerűbben játszó csapata. (végignéztem az összes találkozót, de olyan lekezelő és fellengzős stílust mint az utolsó mérkőzésen egyik csapatnál sem tapasztaltam. a szerk.) Ami különösen irigylésre méltó.

A többi csapatnak is jó példával szolgálhatunk e téren és valamiben az Eszteregnye Sk. is nyert. Bár nem biztos, hogy feltétlenül a szabályosság a célravezető, hiszen van olyan gárda, amelyik sok szabálytalansággal ugyan, de vezeti a mezőnyt. Az általános eszteregnyei játékosi vélemény az, hogy a csapat maradjon ezen a vonalon, a játék tisztasága érdekében. A mérkőzéseket természetesen a játékvezetői ítéletek is nagyban befolyásolják, hozhatnak hibás, elhamarkodott és kétes értelmű ítéleteket. Viszont: „Ha a játékos a kezdés utáni percektől elfogadja a játékvezetőt, akkor a mérkőzésen a legjobb teljesítményt hozza ki magából, hiszen nem kell másra figyelnie, csak a futballra.” Pierluigi Collina Ha ezt így továbbra is megőrzi a csapat és csak a játékra figyel az elkövetkező akadályokat könnyebben veszi.

Sokat keresgéltem, hogy be tudjam bizonyítani, igen, van olyan pillanat, amikor a futballista lába nem ér földet a futball mérkőzésen.

 

Egymás tisztelete nélkül nem lehet játszani. A továbbiakban köszönet a csapatnak a remek percekért, köszönet azoknak akik a csapat érdekeit tartják szem előtt, Burcsi János vezetőedzőnek, a csapat segítőinek Béda Nándornak, Turi Istvánnak és Szászné Sánta Juditnak. Mindent bele fiúk, mert kell egy csapat!!

Hajrá Eszteregnye Sk.

Ez történik a facebookon