Eszteregnyei Sportegyesület

A futball a vérünkben van

Nemzetközi rangadó

2015. február 22-én a szomszédos Szlovéniából érkezett Eszteregnyére Lendva csapata.

Az egész napos esőzés ellenére a csapatok a pályára léptek. A bíró tisztet a helyi focicsapat oszlopos tagja vállalta magára. Az eszteregnyei csapat felállása merőben más volt az eddigi megszokottnál. Ez köszönhető nagyrészt az új igazolásoknak valamint a téli edzéseknek. Az első húsz perc egymás megismerésével telt, majd Szász Gábor gyorsan egymást követően kétszer is a kapuba talált.

A félidő 2-0-ás eredménnyel zárult. A szünetben több cserét is végrehajtott a vezetőedző. Szász Gábor helyett Korhán László, Csertán Dávid helyett Tóbel Zoltán lépett pályára. A második játékrészben a játékosok már inkább csúszkáltak a vizes talajon, de az eső és a hideg ellenére megmosolyogták egymás eséseit. A harmadik gól gyorsan érkezett, amelyet Wágner Dávid érvényesített. A találatot követően Burcsi János vezetőedző újabb cserét hajtott végre, így a góllövő helyére Horváth Norbert került.

A negyedik találat a lendvai csapat érdeme volt, amelyet egyik szemfüles játékosuk a védő elől elhalászva érvényesített. Az eredmény így már 3-1. Ezt követően gyorsan érkezett a válasz, amelyet Szabadi Gergely validált. 4-1. A játékosok már egyre inkább kezdtek hasonlítani az iszapbirkózókra, így hamarosan a játékvezető lefújta a találkozót.

A két csapat a találkozót követően közös étkezésen vett részt, ahol kicsit sikerült megismerniük egymást. A sport szeretetével a két vezető sikeresen összehozta a játékosokat. A délután az eső és a hideg ellenére remekül telt, és a találkozunk ősszel búcsúszó mindkét oldalról elhangzott.

Hajrá Eszteregnye!

A szombat és vasárnapi mérkőzések összefoglalójaként meg szeretném jegyezni, hogy az új igazolásokkal és az új csapatfelállással, továbbá a téli terembéli játékkal észrevehetően a csapat fejlődésen ment keresztül. Bár egyik találkozón sem volt teljes a csapat, többen hiányoztak, akikre számítunk az elkövetkezendő időszakban. A március 1-én kezdődő szezonban a négy gól legyen az alap, ne szakítsuk meg az eddig jól bevált rendszert. (a szerk.)

 

Ez történik a facebookon