Eszteregnyei Sportegyesület

A futball a vérünkben van

Belső szemlélőként

Hosszú, ám de felkészülésben eredményes téli szünetet követően kis csapatunk ismét bajnoki mérkőzésen bizonyíthatott. 

Mindenképp közönség csalogató mérkőzésnek ígérkezett, hisz az őszi csúnya eredményt (7-0) muszáj volt/lett volna feledtetni.
A játéktér első ránézésre tökéletesnek látszódott, ám a múlt hétvégi felkészülési mérkőzés illetve a sok csapadék nyomai nem tűntek el. Rendkívül egyenlőtlen talajviszonyok mellett kellett csapatunknak visszavágni a fájó őszi vereségért. A mérkőzés sajnos nem indult jobban, mint ősszel. Az első félidő 23.-ik percében már 0-3 volt az állás. Az eredmény hűen tükrözte csapatunk tompaságát, és nem mutatott mást, mint az eddigi problémát, ami a következő: a csapat újfent az öltözőben maradt. Legalább is fejben… Rengeteg eladott labda jellemezte ez időben játékunkat, így folyamatos játék nem is alakulhatott ki. Mindenesetre egy-egy apróbb helyzettel csapatunk jelezte, hogy nem adja fel.
A második félidőre merőben más csapat jött ki, az előzőhöz képest. Csíptünk, haraptunk, küzdöttünk és ami még fontosabb helyzeteket dolgoztunk ki. Az akarásnak meg is lett az eredménye, előbb a 73-ik, majd a 87-ik percben is sikerült csapatunknak gólt szerezni. Az első egy sarokrúgás, míg a második egy kidolgozott ziccer eredményeként született. Itt érdemes mindenképp megjegyezni, hogy a játékvezető les címén érvénytelenítette ellenfelünk 4-ik gólját. Köszönjük, remek ítélet volt! Sajnos a második gól után már nem volt elég idő az egyenlítésre, de a második játékrész teljesítménye megsüvegelendő.
Összességében az első félidei produktumukon – ami már visszatérő hiba – mindenképpen javítani kell, főleg fejben, a második játékrészben mutatott játékra pedig lehet alapozni a jövőben. Reméljük a tavaszi első fordulóban látott keret közel állandó tud maradni a tavaszi folyamán, mert így az ősznél sikeresebb tavasz várhat Eszteregnyére.
 

Ez történik a facebookon