Eszteregnyei Sportegyesület

A futball a vérünkben van

A tél nyomai a pályán

A vasárnapi Megye III. Dél Pogányszentpéter-Eszteregnye találkozó a pogányszentpéteri pályán zajlott. 

Az elsődleges pályavizsgálatot követően megállapításra került, hogy a játéktér borzasztó állapotban van. A középső körben tocsogott a víz, a többi része hepehupás menni alig lehetett rajt, futásra teljesen alkalmatlan volt. Ennek ellenére a játékvezető alkalmasnak találta, így elkezdődhetett a találkozó. A mérkőzés kezdetén mindkét fél inkább a pályán való közlekedést tapasztalta ki.

A hazai csapatnak ez könnyebben ment, mivel az első öt percben mindjárt a hálóba talált. Innentől elkezdődött a csapatok versenye, az egyik az egyenlítésért a másik a további előny megszerzéséért küzdött.


(Itt szeretném megjegyezni, hogy sok esetben hasonlított a teljes mérkőzés egy burleszk filmhez, mint magára a futballra. a szerk.
Az előbbi szerkesztői megjegyzés magyarázata, hogy a pályán lévő sár, és a pálya egyenetlensége sok rossz passzra adott lehetőséget mindkét fél számára. Esések, csúszások jellemezték a játékot.

Az első félidőben a vendégcsapatnak több helyzete is volt, teljesen uralták a mezőnyt. Az előnyt azonban nem sikerült gólra váltani. A második félidőben a pogányszentpéteri gárda nehezen vagy egyáltalán nem jutott el a vendégcsapat kapujáig. Ez köszönhető az átalakításnak, viszont az eszteregnyei csapat támadásai is elakadtak a pályán. A labdát nem sikerült teljes mértékben átívelni a pályán. Veszélyes volt Tóth Zsolt két bomba lövése, amellyel a kapufát találta el, majd Kovácsevics Zsolt lövését az ellenfél kapusa hárította. A játék egészen a 75. percig az eszteregnyei csapaté volt, amikor a házigazda együttes az eszteregnyei kapu elé került. Minden játékos az eszteregnyei csapat kapuja előtt tolongott, majd a nagy zűrzavart kihasználva a pogányszentpéteri gárda jutott előnyhöz. Mindkét fél játékosai hibát hibára halmoztak, de a folyamatos luft rúgások és egymás zavarását követően valahogy a labda a 77. percben a hálóba került. Így már 2-0 Pogányszentpéter javára. A mérkőzésből már nem sok idő volt hátra, így a vendégcsapatnak valamit tenni kellett ahhoz, hogy szépíteni tudjon. Az utolsó 13 percben a pogányszentpéteri klub kapuját próbálták bevenni, a gólra azonban egészen a 87. percig várni kellett várni kellett, amikor szögletrúgást követően Szabadi Gergely fejese a pogányszentpéteri kapuban landolt.

Az utolsó percekben Wágner Dávid óriási csavart labdával megcélozta a hazai kaput, ami a ball sarkot elkerülve milliméterekkel a kapu fölött ért célba. Az eszteregnyei együttes e támadását követően a játékvezető hamarosan lefújta a mérkőzést.
A csapat: Vass Győző, Gyöngyösi Márk, Rodek Antal, Tóbel Zoltán, Tóth Zsolt, Kovácsevics Zsolt, Szabadi Gergely, Csertán Dávid (Wilcsek Richárd), Wágner Dávid, Szász Gábor, Kercsmarics Szabolcs és nem utolsósorban Korhán László.
Köszönjük fiúk és hajrá Eszteregnye! 

>>Nézd meg a mérkőzésen készült képeket! Katt ide!!<<

Ez történik a facebookon