Eszteregnyei Sportegyesület

A futball a vérünkben van

Vízválasztó

A vasárnap lezajlott mérkőzés az Eszteregnye otthonában zajlott ahol a szomszédos Sormás együttesét fogadta.

 A játékot előzetesen nagy érdeklődés kísérte, mivel a házigazda csapat pihenős hetet tudhatott magáénak. A mérkőzés a továbbiakban azért is volt érdekes és vízválasztó, mivel az elmúlt időszakban lejátszott találkozóknál minden alkalommal a Sormási csapat került ki győztesen nem kis előnnyel. Mindenki rémálmában jöjjön elő az a bizonyos sokgólos vereség. Így a fentiek ismeretében lépett pályára mindkét csapat. A hazai gárda teljes nyerési akarással kezdte a játékot. Az első félidő az Eszteregnyei csapat letámadásaival kezdődött, egymás után két kihagyott helyzetet láthattunk, amely egyik sem volt veszélytelen. Majd ezt gyorsan követte a várva várt gól is, amelyet Szabadi Gergely szögletet követően a hálóba fejelt. 1-0. Azonban a félidő közepe tájékán sérülés történt, Kovácsevics Zsolt a labda elrúgását követően rosszul érkezett a talajra és kifordult a bokája, így a vezetőedző cserére kényszerült, mivel nem tudta folytatni a játékot. A helyére Csertán Dávid érkezett, ami szerkezeti átalakítással járt. Ennek ellenére a támadások sorozata folytatódott. Távoli lövések, közeli fejesek, kimaradt helyzetek jellemezték a mérkőzést. A sormási csapat hátvéd sora kicsit elbambult, ezért az Eszteregnye játékosa teljesen egyedül a tizenhatos vonalától a kapu felé tudott indulni. Már mindenki a hálóban látta a labdát, azonban valamilyen oknál fogva a játékszer a kapufa mellett az oldalhálóban landolt. A játékos nyilatkozata alapján: „Engem még soha nem hagyott az ellenfél a pályán ennyire egyedül, így meglepetésszerűen ért ez a helyzet. „ Az első félidő gazdag eseménydúsan telt. A szünetet követően, Wágner Dávidot Nagy Milán váltotta.

A második játékrészben teljesen szétcsúszott az Eszteregnyei csapat, mintha az első félidőnek nyoma se lett volna. Az egy gólos előny kevésnek bizonyult a három pont megszerzésére. Ennek ellenére eladott labdák sorozata össze-vissza átadások jellemezték a csapat játékát. Így az 53. percben megszületett a sormási csapat egyenlítő gólja. Ezután rohanás kezdődött mindkét oldalon az esetleges nyerés reményében. Az esélyek abszolút egyenlők voltak, bár a sormási csapatból többen szabálytalan viselkedést eszközöltek (szeretném megjegyezni, hogy több esetben olyan játékvezetői ítéletek születtek, amelyekkel a külső pártatlan szemlélő sem értett egyet. Több esetben fénykép is készült az eseményekről. a szerk.) A második sérülés ebben a félidőben történt, amikor Morvai Martin szintén a bokáját fájlalva jött le a pályáról, helyére Szabadi Gábor érkezett. A második félidőben inkább a vendégek szorongatták a hazai kaput, gólt azonban nem sikerült szerezniük, ez több alkalommal a hátvédsornak volt köszönhető. Egy alkalommal Gyöngyösi Márk kanalazta ki a labdát, amelyet már mindenki találatnak vélt. De sok múlott a kapus, Vass Győző egyenletes teljesítményén is.

 

A mérkőzés lényegében eseménydúsan telt, izgalomban nem volt hiány. Remélhetőleg a játékosoknak erőt ad az elkövetkező játékra, hiszen nehéz ellenféllel néz szembe. De ettől függetlenül nem szabad elfelejteni, hogy csapatjáték és szükség van a kitartásra, továbbá soha nem szabad feladni.
Tehát: Hajrá Eszteregnye!
 

>>Nézd meg a mérkőzésen készült képeket! Katt ide!!!<<

 

Ez történik a facebookon