Eszteregnyei Sportegyesület

A futball a vérünkben van

Szezon előtti gondolatok

Az őszi szezon utolsó mérkőzésére rányomta a bélyegét az eligazolási szándékok szele.

 Ettől függetlenül az új évben január 30-án részt vett a csapat a III. Jótékonysági kupán, amelyet Salamon Dávidka a tiszteletére rendeztek a szervezők. A kupán meglehetősen sok csapat és játékos jelent meg.

http://zaol.hu/sport/drukkerek-focistak-fogtak-ossze-a-szivatultetett-salamon-davidkaert-1750744

A szervezőknek gratulálunk a remek rendezésért.

A kupa jó hangulatban telt, igaz csapatunk számára egy-két olyan esemény árnyékolta be a játékot, amire igazán nem számított senki. A tornán való részvétel megrázó események sorát indította el. Az első edzőmérkőzésen meglehetősen megfogyatkozott az eszteregnyei csapat. Az ellenfél a Garabonci gárda. Volt ki jelezte előre, hogy nem tud részt venni a játékon, volt aki egyszerűen bizonyos mondva csinált okokra hivatkozva nem kívántak eljönni. Az alábbi cikk részletesen jellemzi a mai magyar labdarúgás helyzetét, amely már szinte minden alsóbb osztálybeli csapatot is érint.

http://www.zalaifoci.hu/tartalom/cikk/344332_most_mit_lehet_csinalni_kifakadt_a_megyei_vezeto

(Úgy gondolom, hogy a játék több esetben másról is kell hogy szóljon, nem a pénzről. A legelső az, hogy megértsük egymást és közös legyen a cél, ne képzeljünk többet mint amennyit érünk valójában. a szerk.)

A fenti cikkben nem kevés pénzről beszél a technikai vezető, viszont arról nem, hogy valójában honnan is teremtik elő. Jó volna ha mindenki feltenné magában a kérdést, hogy valóban ér ez ennyit? Előre fizetni a szerződés aláírásáért, annak ellenére, megkockáztatva azt, hogy esetleg nem jelenik meg az illető amikor kell, vagy nem olyan teljesítményt nyújt, ami az árának megfelel. Ennek feltétlenül így kell lennie? Több olyan csapatot ismerünk a környéken, akik baráti társaságból tevődnek össze, jó hangulatban telnek a mérkőzések, még a vereségek ellenére is. Az elsődleges feladatnak talán ennek kellene lennie. Ha nincs összhang és csapatszellem, akkor nincs is értelme tovább játszani.

Ez történik a facebookon