Eszteregnyei Sportegyesület

A futball a vérünkben van

"Labda vót spori"

A 2016. április 10-én megrendezett Bajcsa-Eszteregnye találkozó a mérkőzés kezdete előtt már több gondot okozott, mint azt várni lehetett.

A vendég együttesben több sérült játékos nem tudott részese lenni a csapatmunkának. Alaphelyzetben a mérkőzést 10 emberrel kellett elkezdeni. A támadások gyorsan követték egymást, amikor egy előreívelt labdát követően a bajcsai együttes játékosa a 16-os vonalát átszelve próbált eredményes lenni. A vendégek hálóőre, kapuját elhagyva próbálta menteni a helyzetet és a játékszert a támadó játékos elől az oldalvonalra rúgta. Ezáltal a hazai játékos még megtett pár lépést a lendülettől és a füvön elesett. A „labda vót spori” elv érvényesült, tisztán és egyértelműen. A játékvezető sárga lapot mutatott fel, amely alapján mindenki úgy gondolta, hogy „színészkedést” bemutató játékos kapta, azonban nem. Az sárga lap kivételesen az eszteregnyei hálóőré lett, a továbbiakban pedig büntetőt ítélt a játékvezető, amelyet a hazai játékos eredményesen érvényesített. Innentől fogva elkezdődött a „harc”. Több szabálytalanság történt már az első félidőben, amelyet a játékvezető vagy felismert és lappal jutalmazott, vagy pedig elnézett. Ettől függetlenül sikerült kijátszani az emberhiányt és a 30. percben egyenlíteni tudott a vendég együttes. A szünetet követően a taktika továbbra is az maradt, hogy minél kijjebb a kaputól távoli védekezés a feladat. A második félidő 3. percében azonban a védőjátékos nem ért oda időben és az Eszteregnye Sk. kapusa helyét elhagyva a 16-os vonal előtt elkaszálta a játékost. Ez valóban nem labda volt, a játékvezető jól látta, de mivel rendelkezett már egy sárgával (jogtalanul), ezért piros lapot kapott. Az amúgy is csökkentett létszámú csapat, újból megfogyatkozott. Kalányos László helyett Török Dániel mezőnyjátékos vállalta a kapus szerepét. Érdekes volt a játék, ettől perctől. A 11 hazai gárda a vendég 9-ellen. A továbbiakban inkább védekezésé volt a főszerep, ettől függetlenül nem jutott a bajcsai csapat semmiféle előnyhöz. 9 emberrel is képesek voltak úgy játszani, mintha teljes lenne a csapat. A 85 percben egy hazai támadást követően azonban egy rosszul kipattant labdát sikerült bekotorni a hálóba 2-1. A középkezdést követően még megpróbált egyenlíteni az vendég csapat. Ugyanolyan tiszta szerelés történt a bajcsai csapat részértől, mint amilyet az eszteregnyei kapus hajtott végre az első félidőben, a 16-os vonalán belül. Annyi különbséggel, hogy azért a játékvezető büntetőt ítélt, ezért a helyzetért viszont nem. (Ezt egyébként elismerték a pályán a hazaiak is. a szerk.) A játékvezető ezután lefújta a találkozót. Így a végeredmény Bajcsa-Eszteregnye: 2-1.
Szép a győzelem és jól is esik, szívet melengető. De ebben az esetben nem a hazai csapat volt az aki ténylegesen jobb volt és többet tett. Ha 10 emberrel is, de elhiszi magáról mindenki, hogy van keresnivaló akkor bármi lehetséges. Ez a vereség nem az Eszteregnye Sk veresége! Elismerés mindenkinek, aki valamilyen módon megpróbálta a lehetetlent.
A távollévőknek kitartást és mielőbbi gyógyulást kívánva: Hajrá Eszteregnye Sk.
 

Ez történik a facebookon