Eszteregnyei Sportegyesület

A futball a vérünkben van

A megyei labdarúgás helyzete

A tavalyi évben már a Zala Megyei Labdarúgás oldalán több alkalommal lehetett olvasni a megyei amatőr játékosok jellemző viselkedéséről, továbbá több vezetőedző nyilatkozatából is következtetni lehetett, hogy több esetben a csapat morálját hogyan rombolják le.
 Sajnos ez a helyzet az idei évben sem változott túl sokat. Sőt! Július 1-töl az MLSZ új szabályt fogadott el, amely alapján az átigazolási szezonban egy meghatározott táblázat alapján kell a játékosért bizonyos összeget fizetni. Ezzel a megyei csapatokat eléggé kellemetlen helyzetbe sikerült hozni, főleg ott ahol nagyrészt önkormányzati támogatásból tartja fent magát az egyesület. Az alábbi példa név nélküli: 
/Megyei 3. Osztályban csináltunk egy csapatot. Jó közösségű, fiatal, régen együtt focizó csapatot. Az egyikünk a társaság egyik tagja a az U19-es csapatban focizott. (megjegyzem összesen egy fél szezont, és azon belül is 4 meccsen lépett a pályára) (azért igazolt oda, mert oda járt iskolában és szeretett volna focizni addig is valahol) de nem ez a lényeg. X helyen 50 ezer forintot akar kérni ezért a gyermekért. Hiába mondtuk nekik, hogy ez a személy már különböző okok miatt úgysem tud ott játszani (családi és pénzügyi gondok) és inkább szeretne a BARÁTAIVAL lakóhelyéhez közel hobbi és szórakozás céljából focizni. DE a x helyi vezetőség pofátlan módon meg akarja őt fosztani a FOCITÓL, és mindenképpen pénzt akar kicsikarni egy MEGYE 3 as csapattól. Felháborító logikátlan gondolkodás. Hogy megfosszák egy gyereket a focizás élményétől.
Úgy tudjuk a fiatal játékos ennek ellenére átigazol, hiszen az önkormányzat, a csapattársak és a fiatal srác édesapja összedobja az 50 ezer forintot.
Emberek!!!!!!!!!! Ébredjünk már fel! Hol élünk? Mi lesz ennek a vége? Én megmondom. rengeteg fiatal abbahagyja majd a focit. Az amatőr foci pedig meg fog szűnni ha ezt így folytatják a szövetségben!/
Továbbá:
Léránt János a megye II-es Kerámi SE Tófej vezetőedzője nyilatkozott szerkesztőségünknek:
Ezúton tudatnám mindenkivel, hogy az MLSZ által kiírt és ZMLSZ által végrehajtott Ostoba, átgondolatlan, dilettáns, primitív, minden realitást nélkülöző az U19 csapatok működtetését előíró és szabályozó rendelkezések miatt a TÓFEJI labdarúgó csapat MEGSZŰNT "KÖSZÖNJÜK az előbb említett szervezeteknek, hogy a kiváló körülmények között működő és talán eredményes közösségünk további működését és bajnokságban való további részvételét lehetetlenné tették, a többieknek sok sikert és eredményes éveket kívánok a M II déli csoportba.
Az elkövetkezendő időszakban valószínűsíthetően több csapat is így fog járni, hiszen kellő támogatás híján nem lesz arra fordítandó összeg, hogy akár amatőr játékossal erősítse magát bármelyik együttes. Milyen célt tud egyáltalán kitűzni magának egy kis csapat, milyen jövő vár azokra, akik csupán csak a sport szeretetéért szállnak versenybe? Továbbá kérdéses az is, hogy honnan lehet egyáltalán új labdarúgót igazolni? Elgondolkodtató. 
Köszönjük azoknak a játékosoknak, akik Eszteregnye SE egyesületben maradtak, még a sötét jövő ellenére is, hiszen őket nevezhetjük igazán fanatikusoknak, akik mégis érvényesülni próbálnak. Remélhetőleg a fentiekkel ellentétben remek mérkőzéseket fogunk látni és a szurkolóink teljes mértékben támogatják az Eszteregnye csapatát. Ha mással nem is azzal, hogy részt vesznek a mérkőzéseken és hangosan kiállnak értük, úgy ahogy eddig tették. Jó játékot és szurkolást mindenkinek. 
 

Ez történik a facebookon