Eszteregnyei Sportegyesület

A futball a vérünkben van

Igazi csemege

 

A vasárnap megrendezett Eszteregnye-Murakeresztúr találkozót előzetesen is érdeklődés követte.

Az elmúlt szezon során a végeredmény nem volt kedvező a jelenlegi hazai csapat számára, sok gólos vereség a mérleg. Bár a gárda nagy része most is azokból a játékosokból áll, akikből a tavalyi évben.

A játékvezető a mérkőzést pontosan 17 óra 30 perckor kezdte meg. A végeredmény Eszteregnye-Murakeresztúr 0-4.

A két időpont közötti eltelt rész igazán a futball szeretőknek lehetett csemege. (Sajnos most is mint mindig az kell mondanom, hogy hiányzott legalább egy oldalról a partjelzői segédlet.) Nem lehet tudni az MLSZ arra vonatkozó koncesszióját, , hogy miért egy játékvezetőt biztosít ezekre a sportrendezvényekre. Igazából, ha a játékos „vásárlás” minden csapatra vonatkozik, akkor alapból annak is a szabálynak kellene lennie, hogy legalább a két játékvezetői küldés biztosított. Esetlegesen nem szükséges minden mérkőzést a megye I-II-III-ban ugyanabban az időpontban rendezni és akkor lehetne erre apparátus is. A fentiek nem véletlenül kerültek leírásra. Ugyanis a vendég csapat akció gólt nem bírt szerezni, a négy találatból három a klasszikusnak mondható lesgól volt. Természetesen érthető, hogy a játékvezető a rúgás pillanatában nem láthatta a 16-os belüli tolongás miatt. „Tévhit, hogy ha a labda hátrafelé ment, akkor nem lehet les. Egy játékos ugyanis akkor van lesen, “ha közelebb van az ellenfél kapuvonalához, mint a labda és az utolsó előtti ellenfél”. Ebből pedig az következik, hogyha hátrafelé gurul a labda, de a támadó a labda elrúgásának pillanatában a labda előtt volt, akkor lehet lesen.” (forrás: 11. foci szabály) A szomorú tény az, hogy gyakorlatilag így keletkezett mindhárom kapott találat. A negyedik gól egy szögletet követően történt, amelyben a kapus hozzáért ugyan a labdához, viszont a gólvonalon álló két támadó játékos között (akik nem mellesleg segítettek, hogy ne tudja megfogni.. a szerk..) labdástól a kapuba kényszerült. A találatok nem ebben az időrendi sorrendben követték egymást.

Egy játékvezetővel ezeket a helyzetet elég nehéz közvetlenül látni, úgy megítélni, hogy szabályos legyen, ezért lenne szükség oldalvonali segítségre. Ez a probléma nem csak az Eszteregnye-i csapatot érinti, hanem talán az összes megye III. csapatot. Így sajnos el tud menni más irányba a mérkőzés.

A hazai csapat újból derekasan helyt állt, mivel a második félidőben újra 10 emberrel kényszerült befejezni a találkozót. Bár a találkozón nem volt jellemző a durvaság, azért egy-két alkalommal előfordult.

Bízunk a jobb folytatásban!

Hajrá Eszteregnye!


>>A galériát ide kattintva megtekinthetitek!<<


 

Ez történik a facebookon