Eszteregnyei Sportegyesület

A futball a vérünkben van

Hova vezetnek a kihagyott helyzetek?

Vasárnap délután a Megyei III. Dél csoportjának két igencsak eltérő, ám játékukban korántsem különböző csapatának mérkőzése zajlott, melyet 16:00 kezdéssel az Eszteregnye vívott a Sormás otthonában.

Szilágyi László többször került éles helyzetben a Sormás SE kapuja elé nehéz pillanatokat okozva ezzel Kukor Tihamér kapusnak.

 Bár az erőviszonyok a hazaiakra nézve igencsak kedvezőek voltak, hisz a legutóbbi szezonban ők mérték a legsúlyosabb vereséget szomszédjukra, a vendégek mégis joggal bízhattak a csapatukat kiválóan átszervező edzőjük stratégiájában és új labdarúgóik kiváló játékában. Ez már az elején megmutatkozott, ugyanis az első gólig –melyet Nagy Ákos értékesített csapatának- parádés játékkal nyűgözték le nem csak az ellenfelüket és a nézősereget is. A meccs rendületlenül zajlott tovább, kisebb-nagyobb szabálytalanságokkal tarkítva, amikor is a 18. percben az első gól szerzője újból betalált a vendégek kapujába. Az eredmény 2-0. Az Eszteregnyeiek balszerencséjére 2 perccel később újabb labda gurult a gólvonaluk mögé, melyet Figler Ferenc értékesített. Innentől a Sormás kezében volt a kezdeményezés, sorba alakítva ki helyzeteiket és nem sokkal a 3. találatot kővetően, a 24. percben a hazai csapat egyik legeredményesebb játékosa, Vörös Kálmán berúgta a 4.-et. Hazai-vendég: 4-0. A 26. percben váratlan esemény történt: a Sormás egyik játékosa a támadó Szilágyi Lászlót a 16-on belül felrúgva büntetőhöz juttatta a vendégeket, amit azonban nem sikerült érvényesíteni a kapus remek ösztöneinek köszönhetően. Csüggedés lett úrrá a vendégeken, de az I. félidő végéig mondhatni eseménytelenül telt az idő. A II. félidő iramát –noha Vörös Kálmán az 55. percben megszerezte második gólját- szinte a vendég Eszteregnye diktálta, melynek meg is lett az eredménye: 2 percen belül két gólt is sikerült a hazai kapuba begurítani az 57. és 58. percben, Szilágyi László és Gellai Imre lövésével.

Idai Zoltán a harmadik góllal életben tartotta az Eszteregnye SE reményeit.

Nem kellett sokat várni a 3. találatra sem; Idai Zoltán beadása remekül csavarodott a kapu irányába, mely aztán végül ott is kötött ki. Ezzel az eredmény 5-3. Úgy tűnt kezd szétesni a sormási csapat, a vendégek folyamatos ostrom alatt tartották kapujukat. Ám az idillbe illő pillanat hamar szertefoszlott az Eszteregnyeiek számára, mivel egy kontrát követően Lakics Tamás a 68. percben óriási lövésével bevette a Fekete Zsolt által védett kaput. Noha egy kevés remény még maradt  a vendégekben, ez azonban kevésnek bizonyult és a 86. percben a 3. gólját rúgó és a mérkőzés legjobbjává avanzsáló Vörös Kálmán újra betalált ezzel pecsételve meg nem csak a vendég de a meccs további sorsát is. A kitartóan küzdő Eszteregnyét végülis törvényszerűen győzte le a hazai pálya előnyét bíró és jobb csapattal rendelkező Görcsi Zoltán által vezetett Sormás SE.

Végeredmény: 7-3.

 

>>Nézd meg a mérkőzésen készült képeket! Kattints ide!!<<

 

 

 

 

 

Ez történik a facebookon