Eszteregnyei Sportegyesület

A futball a vérünkben van

Hova lett a sportszerűség?

Teljesen ledöbbentette a szerkesztőségünket a Zala Megyei labdarúgással kapcsolatos mostanában napvilágot látott hírek.

Elsőként kellene talán megemlíteni azt a mérkőzést, amelyen szurkolók a játékvezetőre támadtak. Az incidens Pölöske - Sármellék összecsapáson történt, ahol a vendégcsapat diadalmaskodott. A hazai csapat szurkolói nem bírták elfogadni a vereséget, ezért a meccs lefújása után bántalmazták Németh Zoltán játékvezetőt. A jegyzőkönyvbe a következő szavak kerültek:

„A mérkőzés végén a pályáról lejöttünk. A rendezők sehol nem voltak, nem kísértek be minket az öltözőbe. A nézők körbevettek minket és két hazai szurkoló nekem jött. Az egyik megütötte a bal fültövemet, a másik megrúgta a bal bokámat. Ekkor két hazai játékos odajött és leszedte rólam a szurkolókat és bekísértek minket az öltözőbe. Polgárőrök a főrendező elmondása alapján voltak, de nálunk nem jelentkeztek le és a mérkőzés után közölték csak velünk. A főrendező azonosította a két szurkolót. A nevük: V. T. (ő ütött meg), S. L. (ő rúgott meg). Sérülés a csapatvezetők elmondása alapján egyik csapatban sem volt.”

Forrás: www.zalafoci.hu

 

Emiatt történt az, hogy a vasárnapi Eszteregnye SK - Palin FC viadalon a játékvezető külön kérésére berendelték a rendezőket. Két ember kísérte a játékvezetőt. Bár a múltkori facebookon megosztott cikk alapján az Eszteregnye SK, ha a bajnokságot nem is vezeti, mindenesetre egy dologban kiemelkedik a többi csapat közül. Játékosaink mindig tisztán, a sportszerűség határain belül játszanak, amit a legjobban az MLSZ honlapján megtalálható statisztika is bizonyít. Az Eszteregnye játékosai a gyűjtötték be a legkevesebb lapot, és a legkevesebb fault-ot.

Nyílván a csapat fotósa a vasárnapi meccsen ezt nem hagyhatta szó nélkül. Egy szurkoló mondatára kapta fel a fejét, amit meg is osztott az Eszteregnye SK facebook oldalán.

 

" Arról folyt a vita, hogy miért késik a kezdés. Miután ezt nagyjából megvitatták, hiszen a bíróveréses történet már mindenki számára ismerős, az egyik néző a következőt tette hozzá a hírfolyamhoz."

Viszont a hozzáálláson nem csak a szurkolóknak, hanem a játékosoknak is változtatni kéne. Ismét csak a fotósunkat tudjuk idézni.

" Mivel elég közel vagyok a pályához, és több helyen is mozgok, hallom, hogy milyen mondatokkal hergelik egymást a csapat játékosai. A múltkor nagyon meglepődtem, amikor az Eszteregnye részéről egy kihagyott gólhelyzet után az ellenfél csapat játékosa a következőt mondta:

Faultold le, kit érdekel!"

A kép csak illusztráció!

Ez a hozzáállás nem csak egy-egy csapatot minősít, hanem az egész magyar focit. Talán először ezen kéne változtatni, hogy a magyar, és ezzel együtt a Megyei Labdarúgás rangadói is minőségi szórakozást nyújtsanak az érdeklődőknek. Annyit tudunk ígérni, hogy az Eszteregnye Sk tartja magát a szabályokhoz, és nem az a célunk, hogy minél több játékost leamortizáljuk. Játszunk szabályosan, hogy tényleg szép legyen ez a játék, hiszen nem háborút vívunk.

Hajrá Eszteregnye SK

Ez történik a facebookon